Eerste optreden in Nederland voor Esprit D’Air tijdens AVO J-Music Festival

Op zaterdag 15 september is het optreden van Esprit D’Air tijdens het AVO J-Music Festival. Dit is het eerste optreden van de band in Nederland. De thuisbasis van de band bevindt zich al enige tijd in Londen, waar de band volle zalen weet te trekken. In Nederland hebben ze nog niet eerder mogen optreden. Een primeur voor AVO J-Music Festival en het Zuiderparktheater!

Esprit D’Air is een band die het liefst alles zelf doet in plaats van zich vervoegen bij een grote label, van het schrijven en opnemen van de muziek tot het mixen en masteren in hun eigen opnamestudio. Zanger Kai en bassist Ellis vormen de basis van Esprit D’Air. De band is in 2010 opgericht door de bassist, waarbij Kai op dat moment nog de gitarist was. Na het vertrek van de eerste zanger, nam Kai de zangpartijen over. De bandleden worden aangevuld supportgitarist Ryo en supportdrummer Jan-Vincent Velazco, die verder ook actief is voor de progressieve Britse rockband Pendragon en melodische rockband Diamond Black. De muziek van Esprit D’Air is het beste te beschrijven als een frisse wind en uniek, waarbij de harde tonen met melodische intermezzo’s en zinderende gitaarsolo’s samenkomen.

In 2016 kwam de band terug na een pauze met een nummer met een toepasselijke titel: Rebirth. Zanger, gitarist en componist Kai zegt het volgende over het lied: “Het nummer Rebirth vertelt het verhaal van een man die zijn stem vindt en onder de sterren zingt. De eerste en tweede regels (Aoku yureta hoshi o matoi– in wazig licht van de blauwe sterren) verwijzen naar het prachtige uitzicht op het publiek vanaf het podium. De middelste brug impliceert zijn mooie toekomst en hoe hij er naartoe beweegt.”

Het nummer is te vinden op het album Constellations dat in de zomer van 2017 uitgebracht werd door de electronische rock/metal band. Het album ontving aandacht van diverse internationale nieuwswebsites en magazines, waaronder HuffPost, Teamrock en NEO Magazine. Tijdens The Independent Music Awards ontvingen ze ook de prijs voor beste metal/hardcore album. Met dit album in de pocket trad Esprit D’Air op in een aantal Britse steden, met voor uitverkochte zalen. De band had de smaak te pakken en besloot de promotionele tournee van dit album te verlengen met een aantal Europese shows in september. Dit wordt afgesloten met een veelbelovend optreden tijdens het AVO J-Music Festival in het Zuiderparktheater.

Wil je de optredens van Esprit D’Air en REMNANT op AVO J-Music Festival niet missen, koop dan direct een kaartje in de voorverkoop via onze website.