Takmi (gitarist REMNANT): “We kijken er echt naar uit om te zien hoe onze donkere muziek zich zal verspreiden”

Voor de theatrale goth unit REMNANT uit Tokio is het niet de eerste keer dat zij optreden in Den Haag, de eerste en laatste keer was in 2015 in een intiem zaaltje aan de Korte Molenstraat. Dat zal tijdens AVO J-Music Festival op 15 september 2018 wel anders zijn, waarbij het optreden zal plaatsvinden op een groot podium in de openlucht.

Dit jaar viert REMNANT het tienjarig bestaan van de goth unit, het geesteskind van gitarist Takmi. Hij zegt hierover in een interview met AVO Magazine: “Ik vond het een uitdaging om een donkere kijk op de wereld te uiten door middel van muziek en dat is waar REMNANT van start is gegaan.” Zangeres Marie sloot zich aan bij het project die uiteindelijk uitgroeide als groep die op dit moment drie groepsleden bevat: zangeres Marie (zie foto rechts), gitarist Takmi en toetsenist Rober.

Sinds haar oprichting is REMNANT onder meer actief in de underground scene. De band organiseert daarnaast in Japan evenementen waarbij het andere goth acts vanuit de hele wereld bij elkaar brengt. Deze evenementen staan in Japan ook wel bekend als Carmilla’s Garden.

REMNANT Tokyo

De grootste inspiratie voor de visuele uitstraling van REMNANT is de New Wave stijl uit de jaren ’80, gecombineerd met de muziekgenres gothic rock, positive punk, industrial, dark electro en Franse popmuziek, maakt dit de groep REMNANT. Ook elementen uit horrorfilms als inspiratie voor de visuele uitstraling en muziek van de groep. Het uiterlijk van zangeres Marie en gitarist Takmi doet misschien denken aan de karakters in Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas.

Het optreden van REMNANT in het Zuiderparktheater, is onderdeel van hun Europese tournee Darkness Coming 2018, in september van dit jaar. De band zegt het erg bijzonder te vinden om op te treden in het openluchttheater. Takmi: “Het optreden in het Zuiderparktheater is voor REMNANT het eerste concert in de openlucht. Het podium van het Zuiderparktheater is groot en we kijken er echt naar uit om te zien hoe onze donkere muziek zich zal verspreiden.”

Wil je de optredens van REMNANT en Esprit D’Air tijdens AVO J-Music Festival niet missen, koop dan direct een kaartje in de voorverkoop via onze website.