De Summer of Laugh van Berit Companjen

Op zaterdag 11 augustus zal er een nieuwe editie gaan plaatsvinden van Summer of Laugh in het Zuiderparktheater, lekker in de openlucht. Summer of Laugh is in samenwerking met cabaretpodium Diligentia en de aankomende editie is de vijfde in een reeks van 6 comedy- en cabaret avonden. Berit Companjen is een van de toppers onder de Nederlandse stand-up die op 11 augustus op het podium in het Zuiderparktheater. 

Op 11 augustus zal je voor de tweede keer tijdens de Summer of Laugh-reeks te zien zijn. De vorige keer trapte je met andere cabaretiers Summer of Laugh af in Diligentia, het volgende optreden zal in het Zuiderparktheater zijn. Hoe bereid jij je voor op zo’n openlucht optreden?
Allereerst ben ik maar eens een maand(!) op vakantie gegaan zodat ik met alle hernieuwde energie een knalshow aan elkaar kan gaan praten!

Wat is volgens jou de grootste uitdaging tijdens zo’n optreden in de openlucht?
Onder normale omstandigheden zou ik zeggen: het weer! Maar de voorspellingen zeggen droog en overdag rond de 23 graden! Dus daar hoeven we ons niet druk om te maken! Ik denk dat ik op de fiets kom. Dat is volgens Google Maps 20 minuten. Mezelf kennende is dat voor mij het dubbele (korte pootjes en slechte conditie) dus dat is de grootste uitdaging aan het worden denk ik.

Wat vind je van Den Haag in de zomer?
Ik vind Den Haag in alle seizoenen prachtig! Omdat ik de zomer de theaters normaal dicht zijn is voor veel theatermakers de zomer een tijd van bijkomen en bezinning. Dat kan echt zo mooi in Den Haag met z’n vele parken en het strand!

Waar vinden de mensen jou in de zomer wanneer je niet op het podium staat?
Ik ben elk jaar een deel van de zomer in Griekenland waar ik ben opgegroeid. Als mensen me daar weten te vinden zou ik dat heel knap vinden! Verder woon ik op Scheveningen en ben ik gek op de zee!

Waarom mag de komende editie van Summer of Laugh op 11 augustus in het Zuiderparktheater niet overgeslagen worden volgens jou?
Are you kidding me?! Deze line up is supersterk! En dan is het ook nog eens buiten, in het Zuiderparktheater! In augustus. En na afloop is het dansen op de muziek van Pica DJ en drankjes doen. Waarschijnlijk teveel ook weer. En dan moet ik nog dat hele roteind op de fiets terug. Argh.

Wil je Berit Companjen, maar ook Arjen Lubach, Raoul Heertje, cabaretduo Matroesjka en Jeroen Leenders niet missen op 11 augustus? Koop dan nu je kaartje (deze verloopt via cabaretpodium Diligentia).